Smešna strana Srbije

Izvor: RTS, 15.Jul.2012, 21:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smešna strana Srbije

Za njih je čuo gotovo ceo svet kada su objavili vest da je Srbin u Egiptu ubio ajkulu tako što je skočio na nju.

Njihova vest da je Srbin u Egiptu ubio ajkulu tako što je skočio na nju obišla je svet i svet je u nju poverovao. Danas im, kažu, malo teže poveruju. Ipak, tekstovi koje možete pročitati na sajtu Njuz.net, čini se, sve su bliži istini.

Sulude, neverovatne, na granici mogućeg- takve vesti u našoj zemlji su moguće. Ovo je realnost Srbije viđena >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << očima Njuzovaca.

"Srbiji preti isključenje iz grupe banana država" i "Srpski turista po deseti jubilarni put zaredom poslednji put u životu ide u Crnu Goru na more", su najnoviji naslovi Njuza.

Na njihovom sajtu, koji dnevno poseti i 30.000 ljudi, približavaju se verovatnom. Duhovitost i dobru satiru - to je ono što nude njihove izokrenute vesti.

Tako saznajemo da je "Bus plus" uveo nova pravila - ulazak u autobus unatraške. Stiže nam istraživanje da dečaci koji se zovu Novak nemaju veće šanse da postanu uspešni teniseri, ali i da se pravi nova Đokovićeva voštana figura, ovaj put na osnovu njegove fotografije.

Žele da zabave ljude, ali i da ukažu na poremećaje u društvu.

"Bilo bi mnogo bolje po nas da živimo u nekoj uređenijoj i dosadnijoj zemlji jer bismo imali od čega da živimo, radili bismo nešto drugo, ne bismo se bavili lažnim vestima. Dosta često se dešava da neke vesti pokušamo da obradimo i onda na kraju jednostavno odustanemo jer ne možemo da smislimo bolji naslov od originala", kaže jedan od Njuzovaca Viktor Marković.

"Događaji su ne apsurdni nego nemam reči da ih opišem, pogotovu kad gledamo neke vesti, naslove", ističe Sokol Sokolović.

Dešava se da sadašnji tekstovi najave buduće događaje. U poslednje vreme inspirišu ih estradne zvezde. Ipak, sjaj političara ne tamni. Prema njima su Njuzovci nemilosrdni. Da li se ljute?

"Mi se stalno nadamo da će neki političar da preti i da nas zove, ali na nesreću mislim da političari vole Njuz i da vole čak i kad pišemo negativno o njima. U neku ruku mislim da je za njih, kako god mi pisali, dobra reklama", navodi Viktor Marković.

Iako ne svojstvena isključivo Srbiji, beskrajna čovekova sposobnost da proizvodi apsurde dijagnoza je i društva u kojem živimo.

"U poslednje vreme kad pročitam vest gledam da li je Njuz.net ili ne, zato što stvari postaju, kako se vreme ubrzava, apurdnije nego što su bile. Kao što lekar nikada ne može da dijagnostifikuje onoliko koliko bolesti realno ima tako ni humorista ne može da pronađe onoliko apsurda koliko život realno apsurda proizvodi", kaže Vojislav Žanetić.

Iz krugova bliskih vrhu vlasti, Njuzovci nam ekskluzivno otkrivaju naslovom - "Formiranje vlade prvi veliki izazov za novu vladu". Da ovome dodamo i da zbog nedostatka stručnih kadrova nekoliko ministarstava, ipak, neće imati ministre.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.