Smenjena zbog izjave Kosovo je Srbija

Izvor: Vesti-online.com, 28.Jan.2011, 20:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smenjena zbog izjave "Kosovo je Srbija"

Mlada članica Socijaldemokratske partije iz Trogira smenjena je sa funkcije sekretarice izbornog štaba SDP-a i preti joj isključenje iz stranke zbog iznošenja ličnog stava da je proglašenje nezavisnosti Kosova i Metohije greška, a da je "Kosmet srpski od kada je sveta i veka".

Mlada aktivistkinja Socijaldemokratske partije u Trogiru Helena Novak smenjena je s funkcije sekretarice izbornog štaba SDP-a u 9. izbornoj jedinici pošto su mediji objavili da je na svom Fejsbuk >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << profilu napisala da je "Kosovo srpska teritorija otkada je sveta i veka" i da će se priznavanje nezavisnosti "Evropskoj uniji razbiti o glavu jer je dozvolila Albancima da imaju još jednu mafijašku državu".

O Albancima je napisala i da ih ima i u Trogiru, da "imaju zlatare, pekare, poslastičarnice - varaju, lažu, švercuju, diluju, pucaju, obračunavaju se na svoj način, oni su sve samo nisu pošteni, vredni ii dobri".

Helena je smenejna i pored toga što je uveravala da su to njeni privatni stavovi i da nemaju veze sa njenom strankom SDP, kao i da nema ništa protiv Albanaca među kojima ima mnogo prijatelja. Forum mladih SDP-a je po hitnom postupku isključio Novakovu iz svojih redova, a sada je na redu županijska organizacija te stranke (koja je inače na vlasti u Trogiru) da odluči da li će biti isključena i iz redova SDP-a.

"Novakova je odmah uklonjena sa funkcije sekretara štaba SDP-a za 9. izbornu jedinicu", potvrdio je koordinator ove stranke za to područje Ranko Ostojić i objasnio da se "radi o vrednoj i marljivoj mladoj osobi, ali ne može ostati zbog stava koji je potpuno suprotan stavovima SDP-a".

Predsednik županijskog SDP-a Arsen Bauk povodom ovoga kaže da je slučaj u nadležnosti ogranka stranke, a više stranačke instance neće se mešati u njihovu konačnu odluku. Bauk napominje da deo stavova Helene Novak spada u političku sferu i o njima se može raspravljati, ali "deo o Albancima je apsolutno neprihvatljiv i suprotan politici SDP-a".

Helena Novak, inače, odnedavno više nije većnica SDP-a u Gradskom veću Trogira, jer se zaposlila u gradskoj upravi, pa će se videti da li će njeni privatni politički stavovi koji odudaraju od stranačkih imati uticaja i na njenu egzistenciju.

Na Helenine stavove, koje je široj javnosti prvi objavio "Nacional", oštro su reagovali i predstavnici albanskih organizacija u Hrvatskoj ocenjujući ih kao antialbanske i antikosovske i tražeći od nje da se izvini albanskom narodu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

KAŽNJENA HRVATICA ZBOG PROSRPSKIH STAVOVA!

Izvor: Kurir, 29.Jan.2011, 08:49

BEOGRAD - Po kratkom postupku! Hrvatica Helena Novak, funkcionerka SDP, više nije sekretarka izbornog štaba te stranke u 9. izbornoj jedinici jer je izjavila da je Kosovo srpsko! Mlada članica SDP iz Trogira za Kurir kaže da ta smena ipak nije konačna. - Pristala sam na to da se sklonim na neko...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.