Smenjen ruski general; Rekao sam, zabili ste nam nož u leđa

Izvor: B92, 13.Jul.2023, 07:42

Smenjen ruski general; "Rekao sam, zabili ste nam nož u leđa"

Ruski general Ivan Popov, koji je bio komandant 58. armije, saopštio je danas da je smenjen sa te funkcije.

Kako je rekao, razlog za njegovu smenu je taj što je izjavio da je ruskim vojnicima zabijen nož u leđa zbog propusta vojnog vrha.

"Nastala je teška situacija sa vlastima jer su postojale dve opcije - ćutati, biti kukavica i reći im ono što su hteli da čuju ili nazvati stvari pravim imenom. A ja, u ime svih prijatelja koji su poginuli, nisam imao pravo da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << lažem. Zato sam izneo sva problematična pitanja koja danas postoje u vojsci", rekao je Popov u glasovnoj poruci objavljenoj na Telegramu, prenosi ruski portal RBK.

On je dodao da se, tokom razgovora sa svojim pretpostavljenima, usredsredio na "najvažniju tragediju modernog ratovanja", odnosno na nedostatak kontrabaterijske borbe i artiljerijskog izviđanja, ali i na veliki broj ubijenih i ranjenih vojnika.

"Pokrenuo sam i niz drugih pitanja - iskreno i oštro. Očigledno su viši komandanti osetili neku vrstu opasnosti i u jednom danu je ministar odbrane smislio naredjenje, izdao ga i otarasio me se", naveo je Popov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"VOJNICIMA SU ZABILI NOŽ U LEĐA" Ruski general tvrdi da je smenjen, optužuje vojni vrh za propuste

Izvor: Blic, 13.Jul.2023

Ruski general Ivan Popov, koji je bio komandant 58. armije, saopštio je danas da je smenjen sa te funkcije nakon što je izjavio da je ruskim vojnicima zabijen nož u leđa zbog propusta vojnog vrha.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.