Smenjen Upravni odbor

Izvor: Blic, 11.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smenjen Upravni odbor

VALJEVO - Skupština akcionara privatizovanog preduzeća „Novi Elind" smenila je Upravni odbor na čijem je čelu jedan od vlasnika te firme, beogradski biznismen Milan Kostić. Njega većinski vlasnici u „Novom Elindu", predstavnici tri firme iz Slovenije, optužuju za nezakonito i nesavesno poslovanje.

Uz Kostića, smenjeni su i njegovi saradnici u UO firme koja se bavi proizvodnjom termoakumulacionih peći, te žičanih delova za frižidere i zamrzivače iz valjevske >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << fabrike „Gorenje". U šturom saopštenju Skupštine akcionara koje je potpisao predsednik Samo Florijan, navodi se da bi njihovo eventualno dalje rukovođenje preduzećem dovelo do još većih i nesagledivih posledica po poslovanje „Novog Elinda". Slovenački partneri u „Novom Elindu" optužuju Kostića da je sklapao štetne poslove po ovo preduzeće, a u korist njegove privatne firme „Spik" iz Beograda, zbog čega su protiv njega podneli tužbu. U saopštenju se još navodi da su članovi UO smenjeni na zakonit način.

„Elind teur" je za 210.000 evra pre godinu dana kupio konzorcijum tri slovenačke firme i beogradskog „Spika", preduzeća za industrijsku kooperaciju i inženjering. Slovenci su uložili po 60.000, a „Spik" 30.000 evra.

S druge strane, Kostić koji je najpre razrešen dužnosti direktora a sada i predsednika UO „Novog Elinda", tvrdi da su takvi potezi povučeni zbog namere Slovenaca da u potpunosti preuzmu to preduzeće.

- Njihova strategija je da preduzeće, pre nego što ispunimo sve uslove iz kupoprodajnog ugovora, predaju Fabrici „Gorenje" u Valjevu. Namera je da sredstva koje daje Fond za razvoj Srbije upotrebe za gradnju nove fabrike na prostoru „Novog Elinda" koja će u potpunosti samo proizvoditi žicu za program „Gorenja" - izjavio je Kostić.

Vlasnik beogradskog „Spika" je protiv slovenačkih partnera zbog toga podneo kontratužbu i pozvao sve inspekcije da ispitaju njegove navodno sumnjive poslove u „Novom Elindu".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.