Smene direktora u Bačkoj Palanci

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2010, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smene direktora u Bačkoj Palanci

BAČKA PALANKA - Nova većina u Skupštini Bačke Palanke, koju od nedavno čine SRS i DSS, najavila je za sutrašnje zasedanje razrešenja direktora pet javnih preduzeća čiji je osnivač opštinska skupština.

Najavljeno je i imenovanja vršilaca dužnosti, smene u upravnim i nadzornim odborima u tim preduzećima i u šest ustanova, kao i u tri opštinska fonda.

Posle samo godinu i po dana vladajuću koaliciju u toj lokalnoj samoupravi - DS, SPS-PUPS, G17 plus i DSS, napustila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su četiri odbornika DSS-a i 15. aprila sa 18 odbornika SRS-a formirali novu većinu u skupštini koja ima 42 odbornika.

Na sutrašnjem zasedanju biće predložena razrešenja direktora pet javnih preduzeća čiji je osnivač Skupština opštine, a koji su iz redova sada opozicionih stranaka DS-a, SPS-a i G17 plus.

Posle majskih izbora 2008. godine skupštinsku većinu u tom lokalnom parlamentu činili su odbornici SRS-a, DSS-a i stranaka oko SPS-a, da bi je nadugo zatim napustili SPS i DSS i sa DS-om i G17 plus formirali novu skupštinsku većinu.

Zbog nepoštovanja Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije i nepodnošenja ostavke Koste Stakća (DS) na jednu od funkcija - predsednika opštine ili pokrajinskog poslanika, odbornici DSS-a su, kako su tada obrazložili, napustili tu lokalnu koaliciju i sa SRS formirali novu skupštinsku većinu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.