Smena u Ribnikaru

Izvor: B92, 29.Jun.2023, 08:53

Smena u "Ribnikaru"

Školski odbor Osnovne škole "Vladislav Ribnikar” je smenjen, navode mediji.

Kako je Telegraf preneo, pozivajući se na saznanja lista Politika, postavljen je privremeni organ upravljanja u toj školi, a koji čini pet članova i koji je do sada je održao jednu sednicu.

Na toj prvoj sednici mere koje je posle vanrednog nadzora naložila republička prosvetna inspekcija s reči su počele da prelaze u dela, piše taj list.

Vanredni nadzor inspekcija je započela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 22. maja, a već 29. maja prosvetni vrh je saopštio da je taj nadzor završen i da je predloženo da se direktorka škole Snežana Knežević, koja "Ribnikarom" rukovodi od 2005. godine razreši dužnosti, kao i školski odbor koji upravlja školom.

Prema tome trebalo je da se imenuje privremeni organ upravljanja, što je i urađeno, ali i da se postavi vršilac dužnosti direktora osmoletke, što još nije urađeno. Inspekcijskim zapisnikom dodatno je naloženo da se sprovede disciplinski postupak protiv pedagoga, psihologa i sekretara škole, što podrazumeva da oni budu suspendovani do okončanja tog postupka.

"Petog ili šestog juna formiran je privremeni organ upravljanja od pet članova. Već je održao jednu sednicu, na kojoj je postupano po merama republičke prosvetne inspekcije. Pokrenut je disciplinski postupak prema stručnim saradnicima i sekretaru škole i okončan je. Što se tiče razrešenja direktorke dužnosti razgovarali smo i sa njom i sa roditeljima učenika i zajedno došli do stava da je važno da se završi cela procedura završnog ispita. Uslovi za njeno razrešenje su se stekli. U skladu sa zakonom ministar prosvete može da donese rešenje o razrešenju direktora dužnosti godinu dana od kada se za steknu uslovi za razrešenje", razjasnio je za Politiku Milan Pašić, pomoćnik ministra prosvete zadužen za osnovno obrazovanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.