Smena Maje Gojković ni danas nije da dnevnom redu

Izvor: N1 televizija, 21.Apr.2017, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smena Maje Gojković ni danas nije da dnevnom redu

Skupština Srbije nije prihvatila da u dnevni red uvrsti zahtev Demokratske stranke da se Maja Gojković smeni sa funkcije predsednice parlamenta.

Zahtev DS-a da se po hitnom postupku razmatra njeno razrešenje potpisala su 32 poslanika opozicije, ali zahetv nije uvršten u dnevni red jer je za to glasalo samo 13 poslanika.

Maja Gojković je ranije najavila da će o tom zahtevu kao i zahtevu pokreta Dosta je bilo, koji takođe traži njeno razrešenje biti održana >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << posebna sednica parlamenta posle 29. aprila.

DS i DJB zahtev za smenu Maje Gojković traže jer smatraju da ona degradira najviše zakonodavno telo, krši Ustav i Poslovnik o radu parlamenta.

Poslanici su pre početka nove završili prvu sednicu redovnog prolećnog zasedanja, usvajanjem više međunarodnih sporazuma, konstatovanjem ostavke zaštitnika građana Saše Jankovića i razrešenjem nekoliko poslanika iz skupštinskih odbora.

U Skupštini Srbije još je u toku utvrđivanje dnevnog reda nove sednice koje je počelo u 10.00.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Za SMENU MAJE GOJKOVIĆ glasalo manje poslanika nego što je tu smenu tražilo

Izvor: Blic, 21.Apr.2017

Skupština Srbije nije prihvatila predlog grupe opozicionih poslanika na čelu sa DS da na dnevni red sednice, koja je počela danas, bude stavljen i predlog o smeni predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković...Zanimljivo je da su predlog za njeno razrešenje podnela 32 poslanika, a da je za raspravu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.