Sme da ubije muža samo golim rukama

Izvor: Blic, 03.Avg.2009, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sme da ubije muža samo golim rukama

Nakon niza neprijatnosti koje su britanski turisti doživljavali na odmoru u inostranstvu, turistička agencija Sanšajn izdala je priručnik u kome se navode brojni neobični zakoni iz više država.

"Pored bitnijih pravila, kao što je zabrana pokazivanje emocija u javnosti ili šetnja u kostimu u Dubaiju, ima mnogo drugih o kojima ljudi moraju da vode

računa", rekao je predstavnik te firme. U priručniku se, na primer, navodi da je taksi vozačima u Masačusetsu zabranjeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da vode ljubav sa klijentima na prednjem sedištu za vreme smene.

U Danskoj su vozači obavezni da zatrube pre nego što pokrenu automobil da bi se upozorila deca ili životinje koji se eventualno nalaze ispod kola.

Na Tajlandu je zabranjeno izaći iz kuće bez pantalona ili šorca. U Mičigenu svi koji žele da se kupaju na javnom mestu moraju da imaju kupaći kostim koji je prethodno pregledao policajac.

Na Floridi neudata žena koja skače padobranom u nedelju može da završi

u zatvoru. Pevanje u kostimu je, takođe, zabranjeno.

U Portugaliji je zabranjeno mokriti u more, a najzanimljiviji zakon postoji u Hongkongu, gde žena sme da ubije ljubavnicu svog muža na bilo koji način, a nevernog supruga samo "golim rukama".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.