Smanjeno izbacivanje pepela iz Etne, otvoreni aerodromi

Izvor: B92, 20.Jul.2019, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smanjeno izbacivanje pepela iz Etne, otvoreni aerodromi

Erupcija vulkana Etna na Siciliji, koji je u petak uveče izbacivao fontane lave, ublažila se tokom prepodneva i smanjeno je izbacivanje pepela.

Lokalne vlasti su zbog toga ponovo otvorile za saobraćaj vazdušni prostor nad ovim italijanskim ostrvom.

Ansa prenosi da je firma "Sac", koja upravlja aerodrom u Kataniji, saopštila da su počevši od 11 časova svi sektori vazdušnog prostora otvoreni za saobraćaj.

U saopštenju se ipak navodi da su moguća kašnjenja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u poletanju i druge neprijatnosti, ali da bi situacija uskoro trebalo da se vrati u normalu.

Pored aerodroma u Kataniji, zabrana saobraćaja je zbog erupcije Etne važila i za drugu siclijansku vazdušnu luku u Komizu pored Raguze, gde takođe nije bilo dozvoljeno poletanje i sletanje aviona.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.