Smanjenje smrtnosti od raka dojke za četvrtinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Mar.2010, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smanjenje smrtnosti od raka dojke za četvrtinu

SOMBOR - Srbija još spada u red država u kojima je smrtnost od raka dojke nedopustivo visoka, prema kriterijumima razvijenih zemalja, izjavio je danas državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Tomislav Stantić, prilikom obilaska bolnice u Somboru.

Stantić je rekao da je jedan od najprioritetnijih zadataka Ministarstva zdravlja da se u sledećih pet godina ova stopa mortaliteta smanji za četvrtinu, a u periodu od četiri godine se planira mamografski pregled 650.000 žena, kako bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se došlo do zacrtanog cilja - smanjenja stope smrtnosti.

On je naglasio da su nabavljena dva mobilna mamografa, zahvaljujući donaciji 120 firmi u Srbiji.

Najavljujući nabavku 30 novih mamografa iz donacije japanske vlade, od kojih će jedan biti obezbeđen i za somborski Dom zdravlja, Stantić je kazao da će o nabavci razgovarati u ponedeljak u Ministarstvu zdravlja sa delegacijom vlade Japana.

Mobilni mamograf je 15. februara preseljen iz Valjeva u krug somborske bolnice, a do sada su na njemu snimljene 934, od 1.562 žene, koje su prethodno klinički pregledane i kojima je zakazan termin za snimanje mamografom.

Mamograf će se u somborskoj bolnici nalaziti do 15. marta, a potom odlazi u druge opštine Zapadnobačkog regiona.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Smanjenje smrtnosti od raka dojke za četvrtinu

Izvor: S media, 04.Mar.2010

Srbija još spada u red država u kojima je smrtnost od raka dojke nedopustivo visoka, prema kriterijumima razvijenih zemalja, izjavio je danas državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Tomislav Stantić, prilikom obilaska bolnice u Somboru. ..Stantić je rekao da je jedan od najprioritetnijih zadataka...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.