Izvor: B92, 09.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Službenici G17 plus napustili Vladu

Beograd -- Državni sekretari, zamenici ministara i službenici koje je postavio G17 plus podneli u ponedeljak ostavke na svoja mesta.

Državni sekretar u Ministarstvu finansija Vladimir Ilić potvrdio je danas da je podneo ostavku na tu funkciju. Ilić, koji je potpredsednik G17, objasnio je da je ostavku podneo zbog toga što ne želi da bude u izvršnoj vlasti koja sarađuje sa Srpskom radikalnom strankom.

"Još danas ću raditi u Ministarstvu finansija, jer očekujem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da Vlada na sutrašnjoj sednici konstatuje moju ostavku", rekao je Ilić.

Ostavke u Ministarstvu finansija podneli su i pomoćnica ministra Vesna Džinić i sekretarka Ministarstva Vesna Kovač.

Državna sekretarka u Ministarstvu finansija Vesna Arsić, koja nije član G17 plus, ali je na tu funkciju došla na predlog bivšeg ministra finansija Mlađana Dinkića, nije podnela ostavku.

Prethodno je list Danas preneo i da je Goran Živkov podneo ostavku, ali je on ostavku podneo još 1. oktobra prošle godine i nije od tada radio u Vladi.

Prema Zakonu o ministarstvima, kada ostavke daju funkcioneri, menja se samo kabinet, a svi činovnici ostaju. Veliki deo činovnika nisu članovi stranke, ali su postavljeni na njen predlog.

Državni sekretari su podneli ostavke i prilikom izlaska G17 plus iz Vlade, ali su kasnije ponovo imenovani. Njihovo obrazloženje za povratak tada je bilo da žele da pomognu da ne "nastane haos u ministarstvima", piše Danas.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.