Služba za informisanje svedoka u  tužilaštvima

Izvor: RTS, 17.Dec.2015, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Služba za informisanje svedoka u tužilaštvima

U Nišu je počela sa radom Služba za informisanje oštećenih lica i svedoka u javnim tužilaštvima. Građani kojima je potrebna podrška te Službe mogu doći u prostorije u Višem javnom tužilaštvu, pozvati telefonom ili se službenicima obratiti mejlom.
U Višem javnom tužilaštvu u Nišu počela je sa radom Služba za informisanje oštećenih lica i svedoka u javnim tužilaštvima.

Zadatak >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << službe je da svedocima i oštećenima objasni njihovu procesnu ulogu i pravnu terminologiju, pruži odgovore na sva pitanja u vezi sa postupkom, zakaže sastanak kod postupajućeg tužioca, informiše o organizacijama i ustanovama koje pružaju pomoć i podršku žrtvama, i pruži sve informacije i opcije koje mogu pomoći u otklanjanju straha i neprijatnosti, naročito u istrazi i na suđenju.
Svedoci i oštećeni krivičnim delima, mogu se - radi pružanja podrške - obratiti navedenoj Službi, u prostorijama Višeg javnog tužilaštva u Nišu, ul. Voždova 23. Za kontakt sa Službom, na raspolaganju im je i broj telefona 018 504-173, kao i e-pošta: info@ni.vt.jt.rs
rts.nis@rts.rs

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Počela sa radom Služba za informisanje oštećenih lica i svedoka

Izvor: juGmedia, 17.Dec.2015

NIŠ – U Višem javnom tužilaštvu otpočela je sa radom Služba za informisanje oštećenih lica i svedoka u javnim tužilaštvima, u cilju višestruke pomoći oštećenima i svedocima u krivičnom postupku...Navedena Služba ima zadatak da svedocima u krivičnom postupku i oštećenima krivičnim...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.