Služba urologije dobila novu cistoskopsku salu

Izvor: Danas, 12.Jun.2015, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Služba urologije dobila novu cistoskopsku salu

Kladovo - Umesto dosadašnje sale u odeljenju hirurgije Zdravstvenog centra Kladovo, služba urologije ove zdravstvene ustanove sada na raspolaganju ima novu citoskopsku salu, što će pacijentima omogućiti kvalitetniji zdravstveni tretman.

Kao i mnogo puta do sada nije izostala podrška PD "Hidroelektrane Đerdap" uz čiju je finansijsku pomoć uređena sala za cistoskopiju u kladovskom Zdravstvenom centru.

-U periodu za nama nije se mnogo ulagalo u sistem zdravstvene >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << zaštite u našoj opštini. Kada je bilo kritično, privredno društvo uvek je pomagalo i ta praksa biće nastavljena. Naš je zadatak da se poboljšaju uslovi u sektorskim ambulantama u selima, a za to su potrebna dodatna ulaganja - kaže Radisav Čučulanović iz PD "Hidroelektrane Đerdap".

U ekonomsko teškim vremenima donacija ljudi dobre volje izuzetno je značajna za funkcionisanje službe urologije, ističu u lokalnoj samoupravi.

-Ovo je još jedan pozitivan potez menadžmenta PD "HE Đerdap" i nova potvrda da postoji dobra volja ne samo za rešavanje problema u Zdravstvenom centru koji je servis svih građana, već i za podršku stvaranju boljih uslova života u opštini Kladovo. Generalno ovom donacijom su poboljšani uslovi za realizaciju zdravstvene zaštite - smatra predsednik opštine Kladovo, dr Dragan Budujkić.

Treba pomenuti da je služba urologije opremljena i savremenim ultrazvučnim aparatom sa sondom za biopsiju prostate koji je pre godinu dana donirala ambasada Nemačke u Beogradu. Vrednost te donacije je 25.000 evra, a učešće lokalne samouprave iznosilo je 5.000 evra.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.