Slučaj zapuštene devojčice sa Zvezdare: Pokrenut niz provera

Izvor: B92, 02.Apr.2023, 19:56

Slučaj zapuštene devojčice sa Zvezdare: Pokrenut niz provera

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu najavilo je da će nastaviti provere u slučaju devojčice koja je pronađena zapuštena na Zvezdari.

Osumnjičeni Uroš P. je uhapšen i njemu je određen pritvor, dok tužilaštvo nastavlja da preko policije i drugih državnih organa proverava sve što bi eventualno dovelo do novih postupaka protiv osoba u čijem stanu je uhapšen Uroš P., odnosno da li postoji sumnja da su počinili krivično delo pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnig >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dela.

Kako je saopštilo tužilaštvo, proverava se i da li ima propusta u Centru za socijani rad u periodu od donošenja presude do pronalaska deteta u stanu.

Takođe, proveravaju i da li ima propusta u službi zaduženoj za obrazovanje deteta, odnosno polazak u školu, zatim onih koji je trebalo da evidentiraju devojčicu za vakcine, vrtić, predškolsko.

Za neke od tih propusta ministarstva i zastitnik građana sprovode provere i nadzor, a tužilaštvo će takođe zatražiti izveštaj, nakon čega će dokumentaciju dostaviti na ocenu Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, radi procene da li ima krivičnog dela iz nadleznosti Višeg suda pred kojim postupa.

Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenom je stavljeno na teret da je u vremenskom periodu dužem od dve godine bezobzirnim ponašanjem ugrožavao telesni integritet svoje ćerke, maloletne L. P. čime bi učinio krivično delo Nasilje u porodici.

U toku postupka biće preduzete dokazne radnje u cilju utvrđivanja da li se u radnjama osumnjičenog U. P. stiču obeležja i krivičnih dela Zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica i Kršenje porodičnih obaveza na štetu maloletne oštećene L. P.

Takođe, biće preduzete dokazne radnje kako bi se utvrdilo da li je na štetu oštećene I. L, emotivne partnerke osumnjičenog učinjeno krivično delo Nasilje u porodici, krivično delo Zlostavljanje i mučenje i krivično delo Protivpravno lišenje slobode.

Naime, nakon što je 24. marta izvršen pretres stana na Zvezdari u kojem je pronađena maloletna oštećena, dežurni zamenik javnog tužioca je naložio policijskim službenicima da raspišu potragu za osumnjičenim koji se dao u bekstvo.

Uroš P. je pronađen 28. marta kada mu je određeno zadržavanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.