Slučaj dron u rukama Tužilaštva

Izvor: Mondo, 20.Feb.2018, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Slučaj dron" u rukama Tužilaštva

Više javno tužilaštvo preuzelo je slučaj zbog kojeg je u nedelju Vojna policija uhapsila dvojicu Amerikanca i dve Ukrajinke, koji su dronom snimali objekte Generalštaba, i naložilo prikupljanje potrebnih obaveštenja povodom tog događaja.

Foto: MONDO/Stefan Stojanović.

Krivične prijave policija za sada nije podnela ni protiv jedne osobe.

Ukrajinske državljanke su puštene na slobodu, prema ambasadi Ukrajine u Beogradu, dok za privedene >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << državljane SAD nema zvaničnih potvrda o puštanju.

Portparol Višeg tužilaštva Tatajana Sekulić rekla je za Tanjug da je tužilaštvo podnelo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja radi provere šta se "kritičnom prilikom dogodilo" i pojasnila da je u toku predistražni postupak.

To znači da se tek se utvrđuje šta i kako se dogodilo, kao i da nema krivičnih prijava protiv bilo koje osobe.

Tek kada se okonča preistražni postupak, biće odlučeno da li će se pisati krivične prijave, protiv koga i za koje krivično delo.

"Afera stranci": Član "Tima 6", Avganistanac...

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je u ponedeljak da su pripadnici Vojne policije, u toku nedelje i ponedeljka lišili slobode osmoro stranih državljana, bilo što su pokušali da neovlašćeno snimaju vojne objekte ili što su pokušali da neovlašćeno ulaze u vojne objekte, gde je ulaz civilima strogo zabranjen.

Amerikanci i dve Ukrajinke uhapšeni su u u nedelju u Beogradu zbog snimanja objekata Generalštaba dronom, a istog dana su prema pisanju medija, u vojnom skladištu na Fruškoj gori uhapšeni su Britanka i Avganistanac sa italijanskim pasošem, dok su kod Novog Sada vojni policajci priveli par iz Španije zbog neovlašćenog ulaska u kasarnu "Petrovaradin".

Uhapšeni stranci, hteli da uđu i u vojne objekte!

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.