Slučaj Reket: Janeva se ne oseća krivom

Izvor: B92, 20.Avg.2019, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slučaj "Reket": Janeva se ne oseća krivom

Skoplje -- Šefica Specijalnog tužilaštva u Severnoj Makedoniji Katica Janeva nakon ispitivanja u skopskom tužilaštvu u slučaju "Reket" rekla je da ne oseća krivicu.

Kaže i da je ona za sada svedok o tom slučaju, prenosi portal A1on.

"Moj telefon nije bio formatiran, a ne znam da li će se istraga proširiti. Ja ne osećam krivicu, biće suđenje i imaćete mogućnost da vidite kako se odvija", rekla je novinarima Janeva ispred skopskog tužilaštva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Na pitanje zašto je tokom ispitivanja u tužilaštvu bila sa advokatom, šefica Specijalnog tužilaštva odgovorila je da svako ima pravo na pravne konsultacije.

Janeva nije dala dodatne odgovore na pitanja, niti je rekla da li zna gde se nalazi novac koji je iznuđen od biznismena Jordana Kamčeva.

Na optužbe tužiteljke Lile Stefanove, koja je izjavila da je Janeva tražila zatvaranje predmeta "Poštanka banka" pod uslovom da osumnjičeni vrate novac, ali da ne budu optuženi, Janeva je rekla da će vremenom objasniti i taj slučaj.

Glas Janeve čuje se u jednom od razgovora između optuženog Bojana Jovanovskog - Bokija 13 i biznismena Jordana Kamčeva. Ona se, naime, u tom razgovoru obraća Kamčevu rečima: "Ne brini, sve će biti okej".

Jovanovski i Zoran Milevski za sada su jedini optuženi u slučaju "Reket" za iznudu više od milion evra od biznismena Kamčeva u zamenu za oslobađanje od pritvora, a to rešenje bi, inače, morala da potpiše Janeva.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Slučaj "Reket", šefica specijalnog tužilaštva se ne oseća krivom

Izvor: RTS, 20.Avg.2019

Katica Janeva, šefica Specijalnog tužilaštva u Severnoj Makedoniji nakon ispitivanja u skopskom tužilaštvo u slučaju "Reket" rekla je da ne oseća krivicu i da je ona za sada svedok o tom slučaju, prenosi portal "a1on". . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.