Slučaj Patrija: U toku donošenje tužilačke odluke

Izvor: Blic, 03.Okt.2013, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slučaj Patrija: U toku donošenje tužilačke odluke

Nakon medijskih natpisa da su bivši hrvatski predsednik Stjepan Mesić i bivši direktor preduzeća "Đuro Đaković" Bartol Jerković osumnjičeni za primanje mita od menadžera finske kompanije "Patrija" za angažman u nabavci vojnih vozila 2007, Tužilaštvo je saopštilo da je u toku donošenje "državno-tužilačke odluke", pre koje neće davati podatke o toku postupanja.

Informacije neće iznositi, naglašavaju iz Tužilaštva, u skladu sa odredbom o tajnosti iz ugovora o >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Zajedničkom istražnom timu i poručuju da će o odluci u predmetu javnost biti pravovremeno obaveštena", objavilo je Tužilaštvo na

službenim internet stranicama.

U Državnom tužilaštvu podsećaju da su ugovor o zajedničkoj istrazi s

tužilaštvima Finske i Austrije potpisali još u junu 2010. godine, prenosi Hina.

Nakon što je u januaru prošle godine zbog sumnje u podmićivanje

hrvatskih zvaničnika uhapšen bivši direktor "Patrije", Tužilaštvo je izvestilo

da je od osnivanja zajedničkog istražnog tima održano više koordinacionih sastanaka na kojima je dogovarano zajedničko postupanje u ovom slučaju, ali ni tada nisu želeli da daju informacije o radu istražnog tima.

Zagrebački nedeljnik "Globus", koji je juče objavio da su Mesić i Jerković osumnjičeni u slučaju "Patrija", preneo je i izjavu finskog državnog tužioca Juke Rapea da finska pravosudna tela neće preduzimati nikakve pravne korake protiv hrvatskih državljana, nego da je to dužnost hrvatskog Državnog tužilaštva, odnosno glavnog državnog tužioca Mladena Bajića.

"Prema ugovoru o zajedničkom istražnom timu koji su Finska, Austrija

i Hrvatska potpisale 2010. državna tužilaštva svake zemlje treba da procesuiraju svoje gradjane za koje je zajednička istraga utvrdila da su učestvovali u kriminalnim aktivnostima slučaja Patrija", preneo je "Globus" Rapeovu izjavu.

Bivši predsednik Mesić ocenio je da su natpisi da je osumnjičen u aferi "Patrija" u ulozi proizvodnje haosa iza kojeg stoji "obaveštajno podzemlje".

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Slučaj Patrija: U toku donošenje tužilačke odluke

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Okt.2013

Nakon medijskih napisa da su bivši hrvatski predsednik Stjepan Mesić i bivši direktor preduzeća "Đuro Đaković" Bartol Jerković osumnjičeni za primanje mita od menadžera finske kompanije "Patrija" za angažman u nabavci vojnih vozila 2007, Tužilaštvo je saopštilo da je u toku donošenje "državno-tužilačke...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.