Slučaj Kontrast, podignuta optužnica

Izvor: RTS, 28.Sep.2012, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slučaj "Kontrast", podignuta optužnica

Podignuta optužnica protiv četiri osobe osumnjičene za požar u novosadskoj diskoteci "Kontrast". U požaru u aprilu stradalo je šestoro ljudi.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu podiglo je danas optužnicu protiv četvorice osumnjičenih za požar u novosadskoj diskoteci "Kontrast" aprila ove godine, kada je poginulo šestoro ljudi.

Istraga je utvrdila da je uzrok požara preopterećenje instalacija, a optužnica osumnjičene tereti za teško delo protiv opšte >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sigurnosti i izazivanje opšte opasnosti. Optuženi su vlasnik diskoteke Alojz Ganić, zakupci Slaviša Stanišić i Dejan Ratković i električar Miroslav Papuga.

Viši sud u Novom Sadu je prošle nedelje saopštio da su saslušani oštećeni kao i više od 100 svedoka o uslovima u kojima je radio lokal i inspekcijskim kontrolama, a saslušani su i svedoci požara.

Više javno tužilaštvo predložilo je da bude prosužen već šestomesečni pritvor osumnjičenih koji ističe 1. oktobra.

U požaru u diskoteci "Kontrast" su poginuli Marina Aničić (25) iz Čuruga, državljanin BiH sa prebivalištem u Novom Sadu Zoran Ignjatović (28), Marko Pavlović (29) iz Kragujevca i Renato Vuković (21) iz Kikinde.

Poginule su i najmlađa doktorantkinja hemije na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu Milena Dalmacija (26) iz Futoga, i novinarka Radio-televizije Delta iz Novog Sada Tamara Miladinović (25).

Advokati optuženih su Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu podneli krivičnu prijavu protiv nadležnih u Vatrogasno-spasilačkoj jedinici Novi Sad u vezi sa postupanjem vatrogasaca tokom požara.

Prijava je podneta jer su vatrogasci, kako se tvrdi, prvo gasili požar, umesto da najpre spasu ljude zarobljene vatrom.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.