Slučaj Galenika

Izvor: N1 televizija, 16.Avg.2016, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slučaj Galenika

Galenika je prešla put od jedne od vodećih farmaceutskih kuća u bivšoj Jugoslaviji do kompanije u gubicima koji se mere stotinama miliona evra, a njena sudbina zaokuplja pažnju javnosti već više od dve decenije.

U tom periodu za zemunsku fabriku su nalažena mnoga rešenja – bila je u rukama američkog biznismena srpskog porekla Milana Panića i njegove kompanije ICN, da bi potom bila oduzeta Paniću i vraćena u državno vlasništvo. To je Srbiju i njene poreske obveznike >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << koštalo više desetina miliona evra nakon sudske arbitraže u korist ICN.

Nakon petokotobarskih promena, na šta se fokusira Istinomer Amnezija, Galenika se našla u rukama nekoliko vlada i ministara koji su za nju imale različite planove, od potpune privatizacije do pronalaska novog strateškog partnera.

Koja je uloga Mlađana Dinkića, na koji način su naši izabrani predstavnici upravljali imovinom građana u Galenici, kako su u svega dve godine dugovi ove firme premašili 200 miliona evra i ko je sve zbog tog duga hapšen, a ko od njih i više puta, tema je tajmlajna koji se nalazi pred vama.

Više o projektu Istinomer Amnezije možete pogledati ovde.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.