Slovenija zatvara noćne klubove i bioskope: Evo koja pravila važe za kulturne ustanove i prodajne objekte

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Okt.2020, 21:59

Slovenija zatvara noćne klubove i bioskope: Evo koja pravila važe za kulturne ustanove i prodajne objekte

Od drugih preduzeća koja ostaju otvorena se zahteva da poštuju pravilo jednog kupca na 20 kvadratnih metara

Galerije, muzeji, arhivi i biblioteke biće jedine kulturne ustanove koje će od sutra moći da pružaju usluge direktno posetiocima u većem delu Slovenije, a nakon stupanja na snagu nove vladine uredbe zbog epidemije korona virusa.

Uredbu kojom se ograničava ponuda i prodaja robe i usluga potrošačima izmenila je slovenačka vlada u dopisnom zasedanju kasno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sinoć u skladu sa prethodnim najavama.

Izmene se odnose na regione u kojima je 14-dnevni prosek novih slučajeva korona virusa premašio 140 na 100.000 stanovnika, što znači da se odnosi na sve osim na jugozapadni region Obalno-Kraška gde taj broj trenutno iznosi 100,9 na 100.000 stanovnika.

Pored noćnih klubova, kojima nije dozvoljeno da rade od početka epidemije na proleće, ona je proširena na bioskope i kulturne institucije, sa izuzetkom galerija, muzeja, arhiva i biblioteka.

.

Pravilo, koje se odnosi na prodavnice, različite kancelarije i druge javne zatvorene prostore, sada se proširuje na frizerske i kozmetičke salone, nakon što je vlada u početku ograničila njihov rad na jednu osobu u salonu.

Teretane ostaju zatvorene u "crvenim" regionima, dok pravilo jednog posetioca na 20 metara kvadratnih važi u teretanama u jedinom "narandžastom" regionu.

Posluživanje hrane i pića u ugostiteljskim objektima i dalje je zabranjeno u "crvenim" regionima, osim hrane i pića za poneti i dostave, dok barovi, kafići i restorani u Obalno-kraškom regionu mogu da nastave da poslužuju kupce za stolovima između 6.00 ujutru i 21.00 uveče, pod uslovom da su udaljeni najmanje 1,5 metara ako nisu članovi istog domaćinstva.

Hoteli mogu da ostanu otvoreni u onoj meri u kojoj se striktno pridržavaju standarda predostrožnosti od korona virusa.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.