Izvor: Southeast European Times, 12.Mar.2010, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenija usvojila politiku za zapadni Balkan

12/03/2010

LJUBLJANA, Slovenija -- Vlada je u četvrtak (11. marta) usvojila deklaraciju o zemljama zapadnog Balkana i mapu puta za aktivnosti Ljjubljane na polju jačanja regionalnih odnosa i saradnje. Ministar inostranih poslova Samuel Žbogar rekao je da se dokumentom zapadni Balkan opisuje kao diplomatski prioritet. Biće uspostavljen specijalni odbor za zapadni Balkan koji će izraditi akcioni plan Slovenije unutar regiona, a biće imenovan i nacionalni koordinator koji će nadzirati aktivnosti Slovenije u Makedoniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Albaniji i na Kosovu. Dokument sada odlazi u parlament na usvajanje. (STA, Sitel, MIA - 12/03/10)

Nastavak na Southeast European Times...






Povezane vesti

Slovenačka vlada usvojila deklaraciju o zapadnom Balkanu

Izvor: S media, 11.Mar.2010, 23:39

Slovenačka vlada usvojila je danas Deklaraciju o državama zapadnog Balkana i vodič za aktivnosti Ljubljane, usmerene ka jačanju odnosa i unapredjivanju saradnje sa zemljama regiona. ..Ministar spoljnih poslova Slovenije Samuel Žbogar izjavio je da deklaracija naglašava zapadni Balkan kao prioritet...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.