Slovenija u problemu  otkrili falsifikate

Izvor: B92, 22.Okt.2021, 22:11

Slovenija u problemu " otkrili falsifikate

Ljubljana -- Direktor slovenačkog Instituta za javno zdravlje Milan Krek izrazio je zabrinutost epidemiološkom situacijom u zemlji.

"Ubrajamo se među države EU s najnižom stopom vakcinacije i brine nas da će se epidemiološka situacija dodatno pogoršati", kazao je Krek na vanrednoj konferenciji za novinare, komentarišući stanje i mogući razvoj četvrtog talasa epidemije.

On je dodao da raste broj zaraženih i hospitalizovanih, odnosno, da se pune jedinice za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << intenzivnu negu.

"Možda moramo da se pripremimo za teža vremena ako se ne budemo držali pravila", izjavio je Krek, prenela je Hina.

Krek je osudio sve koji kopiraju tuđe podatke s kovid potvrda.

"Imamo informacije da se QR kodovi s kovid propusnica kopiraju i razmenjuju, što je neodgovorno, neetično i za svaku osudu", kazao je Krek, dodajući da bi oni koji tako zaobilaze pravila mogli i krivično da odgovaraju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"MEĐU ZEMLJAMO SMO SA NAJNIŽOM STOPOM VAKCINACIJE" U Sloveniji zabrinuti zbog lažnih kovid potvrda: Brinem se da će se situacija dodatn pogoršati

Izvor: Blic, 23.Okt.2021, 00:51

Direktor slovenačkog Instituta za javno zdravlje (NIJZ) Milan Krek izrazio je danas zabrinutost epidemiološkom situacijom u zemlji, ali i pojavom lažnih kovid potvrda.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.