Slovenija ograničava ulazak

Izvor: B92, 05.Mar.2021, 08:12

Slovenija ograničava ulazak

Ljubljana -- Zbog opasnosti od unošenja novih varijanti koronavirusa, Slovenija od ponedeljka zaoštrava uslove za ulazak u zemlju na granici.

Za ograničenja odnosiće se na ulazak u Sloveniju iz Italije, Austrije i Mađarske.

Isto tako, od ponedeljka 15. marta svi koji u Sloveniju ulaze kao dnevni ili sedmični radni migranti moraće da pokažu negativni test na korona virus, ne stariji od sedam dana, što do sada nisu morali, a bili su oslobođeni i obaveznog karantina, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prenosi agencija Hina.

Negativni test na korona virus moraće da imaju i osobe koje povremeno prelaze granicu zbog brige o osobama, stranci koji imaju zemlju u Sloveniji, kao i osobe koje ulaze zbog obrazovanja.

Sve te kategorije do sada su bile izuzete od karantina ili obaveznog nedeljnog testiranja.

Ulazak u Sloveniju iz Austrije od ponedeljka će biti moguć preko četiri veća granična prelaza koji će biti otvoreni 24 sata, a ostali će raditi skraćeno vreme, rekao je danas na konferenciji za novinare u Ljubljani slovenački ministar unutrašnjih poslova Aleš Hojs i dodao da će na kontrolnim tačkama s Italijom, Austrijom i Mađarskom slovenačka policija od ponedeljka sprovoditi pojačani nadzor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.