Izvor: Southeast European Times, 18.Dec.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenija blokirala razgovore Hrvatske o pridruživanju EU

18/12/2008

LJUBLJANA, Slovenija -- Premijer Borut Pahor saopštio je u sredu (17. decembra) da će Slovenija iskoristiti pravo veta da blokira dalje razgovore Hrvatske sa EU o pridruživanju, u svetlu dugotrajnog spora između Ljubljane i Zagreba oko pomorske granice u Piranskom zalivu. Hrvatska i EU u petak će, kako se očekuje, saopštiti da je pet predprijemnih pregovaračkih poglavlja zatvoreno i da će deset novih biti otvoreno, ako se svi članovi slože sa tim.

Na konferenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << za novinare u sredu, hrvatski premijer Ivo Sanader rekao je da je blokiranje deset pregovaračkih poglavlja do sada nezabeležen korak. "Nisam veliki optimista, ali očekujem da Slovenija preispita svoju odluku", rekao je Sanader. (AFP, DPA, Večernji list - 17/12/08)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.