Slovenija: Nećemo stvarati bezbednosne koridore

Izvor: B92, 16.Sep.2015, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenija: Nećemo stvarati bezbednosne koridore

Slovenija neće stvarati "bezbedne koridore" za prolazak izbeglica na putu za zapadnoevropske zemlje, saopštile su vlada i policija te zemlje.

Međutim, kako kažu, primaće zahteve izbeglica za azil i pružiti im smeštaj.

Stotine izbeglica su ranije u toku dana ušle iz Srbije u Hrvatsku, nakon što im je Mađarska zatvorila granicu, planirajući da iz Hrvatske stignu do Slovenije i uđu u zonu slobodnih granica Šengena, prenosi Rojters.

Slovenačka ministarka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << unutrašnjih poslova Vesna Đerkeš Žnidar je izjavila kako ta zemlja, u skladu sa propisima EU, neće samo propuštati migrante, već će primati njihove zahteve za azil.

Šef slovenačke policije Marjan Fank je izjavio da će biti aktivirane rezervne policijske snage kako bi se ojačala kontrola granica prema Mađarskoj i Hrvatskoj.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.