Slovencima sa imovinom u Hrvatskoj pri povratku karantin sedam dana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2020, 18:56

Slovencima sa imovinom u Hrvatskoj pri povratku karantin sedam dana

Državljani Slovenije koji imaju imovinu ili čamce u Hrvatskoj, moći će da ponovo uđu u zemlju bez odlaska u dvonedeljni karantin, ali će morati da idu u sedmodnevni karantin.

Oko 110.000 Slovenaca ima imovinu u Hrvatskoj, uglavnom vikendice i čamce, a ako hoće da uđu u Hrvatsku moraju da pokažu dokument o vlasništvu, da policiji kažu gde će i koliko dugo boraviti i da ostave kontakt telefon.

Njima će biti ograničeni kontakti i moraće da se pridržavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mere socijalnog distanciranja, kao i da svakodnevno mere temperaturu.

U Sloveniji pravila ulaska ostaju nepromenjena, tako da će oni koji uđu u zemlju morati da budu u sedmodnevnom karantinu, a od te mere izuzeti su samo oni koji svakodnevno prelaze granicu zbog posla, poljoprivrednici i vozači teretnih vozila.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.