Slovenci u zemlju pustili 150 izbjeglica, isto toliko vratili

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Sep.2015, 07:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenci u zemlju pustili 150 izbjeglica, isto toliko vratili

Voz s oko 150 migranata koji su slovenske vlasti u četvrtak bile zaustavile na granici s Hrvatskom krenuo je tokom noći na zapad Slovenije, saopštila je slovenska policija a prenosi AFP.

Voz s tri vagona u petak je oko 2.00 časa po lokalnom vremenu iz željezničke stanice u Dobovi, na granici s Hrvatskom, pošao prema Postojni, na zapadu Slovenije, javlja slovenska policija.

Migranti će biti smješteni u centar za strance u Postojni.

Ova grupa s oko 150 >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << migranata je prva koja ulazi u Sloveniju otkako je priljev migranata iz Srbije zaustavljen zbog zatvaranja mađarske granice i pokušava preko Hrvatske i Slovenije stići do sjeverne Evrope.

Ovih 150 migranata bilo je zaustavljeno na graničnom prelazu između Hrvatske i Slovenije jer im slovenske vlasti nisu dopuštale ulazak zbog toga što nioza (iz Hrvatske) na granici otkrili smo da 150 od 300 putnika ne ispunjava uslove za ulazak u Sloveniju”, rekao je u četvrtak naveče portparol slovenske granične policije Anton Štubljar novinarima u Dobovi.

Portparol je dodao da vlasti pripremaju što brži povratak tih migranata u Zagreb.

Slovenska policija nije poslije htijela reći zašto je dopustila migrantima ulazak u Sloveniju.

Kako javlja slovenski državni radio, šesnaest dodatnih policijskih vozila stajalo je u noći na petak blizu željezničke stanice u Dobovi.

Željeznički saobraćaj između Hrvatske i Slovenije obustavljen je do petka ujutro, izvijestila je STA.

Portparol je usto rekao da su u još tri navrata 24 stranca pokušala ući u Sloveniju nedaleko odatle, na hrvatsko-slovenskom graničnom prelazu Obrežje i da su svi vraćeni.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Slovenija: 150 migranata ipak dopušten ulazak u zemlju

Izvor: SEEbiz.eu, 18.Sep.2015

DOBOVA - Vlak s oko 150 migranata koji su slovenske vlasti u četvrtak bile zaustavile na granici s Hrvatskom krenuo je tijekom noći na zapad Slovenije, priopćila je slovenska policija a prenosi AFP...Vlak s tri vagona u petak je oko 2.00 sata po mjesnom vremenu iz željezničke stanice u Dobovi, na...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.