Slovenački novinar u čudu: Kako traže smenu Gašića, a nema ih VIDEO

Izvor: B92, 15.Jun.2023, 11:54

Slovenački novinar u čudu: Kako traže smenu Gašića, a nema ih VIDEO

Novinar RTV Slovenije, koji je prisustvovao obraćanju predsednika Srbije i slovenačke predsednice, nije mogao da razume poteze opozicije u Srbiji.

Naime, kako se moglo videti u prenosu obraćanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića i slovenačke predsednice Nataše Pirc Musar, novinar RTV Slovenije Boštjan Anžin nije razumeo kako je moguće da su na ulici protesti za smenu ministra Gašića, a da nema kvoruma za sednicu Skupštine Srbije o toj temi.

Podsetimo, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predsednik Skupštine morao je u sredu da odloži sednicu parlamenta, na čijem dnevnom redu je bila smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića koju je zatražio deo opozicije, jer se poslanici tih istih stranaka nisu pojavili u skupštinskoj sali i nije bilo kvoruma.

Isto se dogodilo i danas, kada opet nije bilo dovoljno polsanika opozicije pa su im kvorum za održavanje sednice dali poslanici većine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.