Slovenački Petrol kupio Beogas

Izvor: RTS, 10.Apr.2012, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenački "Petrol" kupio "Beogas"

Ljubljanska energetska kompanija "Petrol" kupila je 85 odsto beogradskog preduzeća za distribuciju gasa "Beogas invest", čime je postala treći po veličini distributer gasa na srpskom tržištu.

Slovenačka naftna kompanija "Petrol" otkupila je 85 odsto vlasništva u beogradskom "Beogas Investu", koji gasom snabdeva tri opštine u Beogradu, čime je postao treći najveći pojedinačni distributer zemljanog gasa u Srbiji. 

U grupi "Petrol" je i preduzeće "Rodgas", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koje vrši distribuciju gasa u Bačkoj Topoli. Kompanija je dobila i koncesiju za izgradnju mreže zemljanog gasa u opštini Pećinci.

Kompanija "Beogas Invest" je vlasnik preduzeća "Beogas" i "Domingas", ima 220 kilometara gasovodne mreže i oko 10.000 korisnika u Beogradu, koji godišnje koriste oko 15 miliona kubnih metara gasa.

"Petrol" je najveći distrituer gasa u Sloveniji, poseduje i 454 benzinskih stanica u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.