Slovenačka premijerka preuzima i resor zdravstva

Izvor: Blic, 14.Apr.2014, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenačka premijerka preuzima i resor zdravstva

Slovenačka premijerka Alenka Bratušek od danas preuzima i vođenje resora zdravstva jer je noćas istekao rok do kada je morala parlamentu da saopšti kako namerava da reši vođenje ministarstva za zdravlje nakon ostavke ministarke Alenke Trop Skaza.

Premijerka je imala mogućnost da predloži jednog od kandidata, ali se na to nije odlučila pre nego što proveri poverenje vlade u parlamentu i svoj autoritet na kongresu stranke Pozitivna Slovenija na kojem bi glavni protivkandidat >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << trebalo da bude bivši predsednik stranke i gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković.

Kandidat za ministarku za zdravlje nakon ostavke prethodnice bila je državna sekretarka u ministarstvu Nina Pirnat.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.