Slovački premijer za pooštravanje mera

Izvor: B92, 08.Okt.2020, 21:12

Slovački premijer za pooštravanje mera

Slovački premijer Igor Matovič smatra da na granici sa Češkom treba uvesti strože mere, pošto je u toj zemlji porastao broj novozaraženih kornavirusom.

On je rekao da bi efekat mera za suzbijanje zaraze trebalo da bude vidljiv tokom vikenda.

"Ako broj slučajeva nastavi da raste, a mi ne preduzmemo jače zaštitne mere, dovešćemo u opasnost naše živote i zdravlje", rekao je Matovič, prenosi TASR.

Prema njegovim rečima, zdravstveni radnici trenutno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << brinu od 30 puta više pozitivnih nego u prvom talasu epidemije.

Istakao je da se u pojedinim bolnicama trenutno radi na povećanju kapaciteta kako bi bilo primljeno između osam i 19 puta više pacijenata obolelih od koronavirusa.

Upozorio je da postoji rizik od odlaganja lečenja drugih pacijenata kako bi se oslobodili kreveti za kovid pacijente.

U Slovačkoj je u protekla 24 sata potvrđeno 1.037 novih slučajeva korona virusa, što je najveći broj obolelih u toku jednog dana od početka pandemije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

KORONA U SLOVAČKOJ Raste broj zaraženih, premijer traži za pooštravanje mera

Izvor: Blic, 09.Okt.2020, 00:42

Slovački premijer Igor Matovič smatra da na granici sa Češkom treba uvesti strože mere, nakon što je u toj zemlji zabeležen veliki porast broja novozaraženih korna virusom.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.