Slovačka donirala Srbiji 30.000 evra za migrante

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Nov.2017, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovačka donirala Srbiji 30.000 evra za migrante

Vlada Slovačke donirala je  Komesarijatu za izbeglice i migracije Srbije 30.000 evra za nabavku računarske opreme u prihvatnim centrima.

Simboličan ček je komesaru za izbeglice i migracije Srbije Vladimiru Cuciću uručila ambasadorka Slovačke Dagmar Repčekova koja je istakla da je Slovačka za rešavanje migrantske krize u Srbiji do sada donirala 412.000 evra.

Kako je istakla, Slovačka se uvek trudila da brzo odreaguje u svim kriznim situacijama i podsetila da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je ta zemlja pomogla Srbiji i u poplavama 2014. godine, ali i u izradi projekta za organizovanje stanovanja izbeglica.

"Od 2012. godine Slovačka je u vidu humanitarne pomoći Srbiji dala 850.000 evra, a pored toga od 2016. godine pružamo i klasičnu razvojnu pomoć koja je krajem prošle godine iznosila 15,5 miliona evra", naglasila je Repčekova.

Dodala je da će Slovačka nastaviti da pomaže Srbiji, te da je zbog toga današnjoj donaciji prisustvovala i pomoćnik ministra spoljnih i evropskih poslova Slovačke Karla Vursterova sa kojom je razgovarano o nastavku saradnje i pomoći Komesarijatu.

Cucić je zahvalio na donaciji i podvukao da donacija jeste značajna, ali da je daleko značajnija pažnja koju predstavnici Slovenije poklanjaju ovom evidentnom problemu.

Ističe, da ako dve trećine Evrope tvrdi da Zapadna Balkanska ruta ne postoji, 4000 ljudi smeštenih u centrima u Srbiji ipak govore da ta ruta, kaže Cucić, bar za Srbiju nije zatvorena.

"Svaka podrška koja pokazuje da postoji razumevanje da ruta nije zatvorena je i više nego dobrodošla", ocenio je Cucić.

Finansijska pomoć Vlade Slovačke je namenjena za kupovinu kompjutera koji će se koristiti za komunikaciju između prihvatnih centara za migrante u Srbiji i organa državne uprave Srbije koji su nadležni za problematiku migracija.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Slovačka donirala Srbiji 30.000 evra za migrante

Izvor: Blic, 16.Nov.2017

Vlada Slovačke donirala je danas Komesarijatu za izbeglice i migracije Srbije 30.000 evra za nabavku računarske opreme u prihvatnim centrima...Simboličan ček je komesaru za izbeglice i migracije Srbije Vladimiru Cuciću uručila ambasadorka Slovačke Dagmar Repčekova koja je istakla da je Slovačka...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.