Slova odložila povratak Dimitrija Tucovića na Slaviju

Izvor: N1 televizija, 30.Avg.2018, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slova odložila povratak Dimitrija Tucovića na Slaviju

Postavljanje biste Dimitrije Tucovića na novom platou na Slaviji bilo je zakazano za sredu, ali je odloženo na neodređeno vreme zbog popravke slova na postamentu spomenika, pišu “Večernje novosti”.

Iako je bilo najavljeno da će radnici preduzeća JKP “Pogrebne usluge”, gde je bista Dimitrija Tucovića ostala posle izmeštanja zemnih ostataka utemeljitelja moderne levice u Srbiji sa Trga Slavija, u sredu vratiti spomenik na novi plato ispred Narodne >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << banke Srbije, juče su se pojavile informacije o novim rokovima, navode “Novosti”.

Prema rečima predsednika Skupštine grada Nikole Nikodijevića, bista će biti vraćena tek pošto Zavod za zaštitu spomenika odredi uslove za postament.

Ove nedelje predviđeno je da predstavnici Grada Beograda, JKP “Pogrebne usluge” i Zavoda zajedno izađu na teren i utvrde neophodne radnje kako bi bista bila postavljena u najkraćem roku i na način kako dolikuje liku i delu Dimitrija Tucovića, najavio je predsednik gradskog parlamenta.

Prema nezvaničnim informacijama “Večernjih novosti”, postavljanje spomenika je odloženo zbog popravke slova sa imenom Tucovića koje je potrebno ugraditi u postament.

Rok za završetak popravke platoa ističe u petak u ponoć, ali to ne znači i kraj radova na Slaviji. Naime, nadležni su najavili da će parkovski mobilijar na platou biti postavljen za dvadesetak dana, kako bi se izbegla oštećenja na tek postavljenoj betonskoj podlozi.

Još nije precizirano ni kada će biti uređen prostor ispod samog platoa, gde su radnici tokom gradnje skladištili materijal i opremu, a u koji bi trebalo da budu smešteni turistički info-centar, javni toalet i kiosk.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.