Slon pogodio devojčicu kamenom i ubio je /VIDEO

Izvor: B92, 28.Jul.2016, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slon pogodio devojčicu kamenom i ubio je /VIDEO

Rabat -- Devojčica stara sedam godina preminula je nakon što ju je u zoološkom vrtu u Maroku kamenom pogodio slon, piše BBC.

Kako navode, slon je bacio kamen preko ograde i jarka kojim je njegovo stanište odvojeno od posetilaca. Kamen je pogodio devojku, odvedena je u bolnici i preminula nekoliko sati nakon toga.

Iz zoološkog vrta navode da je stanište slonova napravljeno po međunarodnim standardima i da je “ovakva vrsta incidenta retka, nepredvidiva i neuobičajna”.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Osim toga, ističe se i da je gađanje kamenjem ili granama kod slonova veoma neuobičajno.

“To može da se dogodi kada su slonovi frustrirani ili im je dosadno. Mislim da slon nije baš gađao devojčicu već izražavao frustraciju. Ne možete nikada da predvidite šta će životinje u zarobljeništvu da urade”, navodi Filis Li, naučna direktorka Ambrozeli fonda za slonove.

Snimak napravljen nakon što je slon bacio kamen okačen je na Jutjub. Na njemu se vidi kamen na zemlji, slon iza ograde i ljudi okupljeni oko devojčica koja leži, a na zemlji se vidi krv.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.