Izvor: Blic, 16.Jan.2018, 09:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Sloga" iz Nove Varoši dobila novog vlasnika

Preduzeće "Sloga" iz Nove Varoši dobilo je novog vlasnika, koji je obećao da će obnoviti i proširiti proizvodnju, namiriti zaostale dugove i plate.

U tom preduzeću, koje se bavi proizvodnjom autodelova hidraulike i pneumatike za teretna vozila, autobuse i traktore, nekada su proizvodi odlazili na tržišta širom Evrope, preneo je RTS.

- Mi smo dali naloge da se izvrše popisi, da se to sve pregleda šta i kako da osposobimo krovove, da ne kisne, da kupimo deo novih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mašina da vratimo to i pustimo u proizvodnju za nekih mesec i po dana - kaže Vojko Purić, većinski vlasnik "Sloge a.d.".

U tom preduzeću trenutno je 50-ak zaposlenih, uglavnom u proizvodnji, a trenutno svi su angažovani na uredjenju hala i remontu mašina, kako bi proizvodnja što pre počela.

- Ako tih četrdeset šest radnika pokrene, sa novim vlasnikom firmu, biće još tu zapošljavanja. Za Novu Varoš znači mnogo - ostajaće tu porodice, ostajaće omladina, oni će se tu zapošljavati. "Sloga" je uvek bila zdrava firma, samo sticajem okolnosti, desilo se to što se desilo, sad sa novim gazdom - rekao je jedan od zaposlenih.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Nekad izvozili u EU, novi vlasnik hoće da obnovi

Izvor: B92, 16.Jan.2018

Nova Varoš -- Preduzeće "Sloga" iz Nove Varoši dobilo je novog vlasnika, koji je obećao da će obnoviti i proširiti proizvodnju, namiriti zaostale dugove i plate...U tom preduzeću, koje se bavi proizvodnjom autodelova hidraulike i pneumatike za teretna vozila, autobuse i traktore, nekada su proizvodi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.