Sloga: Prijava protiv Ignjatovića

Izvor: B92, 09.Nov.2012, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Sloga": Prijava protiv Ignjatovića

Beograd -- Udruženje građana "Sloga" podneće krivičnu prijavu protiv direktora Kancelarije za ljudska i manjinska prava Dušana Ignjatovića.

Kako je navedeno u demantiju navoda u tekstu objavljenom na sajtu B92, "Sloga" će prijavu podneti "sa neoborivim dokazima i dokumentacijom pošto je Ignjatović Slogu oko realizacije projekta INFOKA doveo sa Kancelarijom u zabludu i stvorio obaveze tražeći da se sa različitim izvođačima radova u projektu potpišu ugovori i time stvorio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obaveze".

Ostatak saopštenja prenosimo u celosti:

"Javnost mora da sazna istinu da smo mi na konkursu bili spremni da učestvujemo, kao i svi drugi, a zašto konkurs nije raspisan odgovor treba da da Dušan Ignjatović.

Tačno je da UG “Sloga” ima autorska prava na projektu INFOKA, ali I da smo pored toga mi predložili Kancelariji za ljudska i manjinska prava da se za korišćenje sredstva, koja su obezbeđena rebalansom budžeta raspiše konkurs.U tom smislu smo upoznali predstavnike Kancelarije sa konceptom projekta, i to početkom prošlog meseca, kada je još uvek bilo vremena za konkurs, i ovaj projekat realizuje.

To se ne dešava već dobijamo poziv od Kancelarije za ljudska i manjinska prava krajem prošlog meseca da počnemo sa realizacijom projekta i u tom smislu smo Kancelariji, na njen zahtev, prosledili celokupan projekat i izvršili nužne korekcije, koje je tražila. Posle našeg insistiranja da nećemo da uradimo bilo šta što je mimo zakona, sledi komentar direktora Kancelarije Dušana Ignjatovića “od projekta nema ništa”.

Inače, narodni poslanik Sršan Šajn, je sve vreme insistirao na raspisivanju konkursa, i pored toga što UG “Sloga” poseduje autorska prava na projektu, i time se stvore uslovi da i drugi konkurišu. Zbog čega nije, odgovor je u Kancelariji, prvenstveno njenom čelnom čoveku Dušanu Ignjatoviću, koji je pritom izneo niz laži, napada, i paušalnih ocena odluka Vlade I Skupštine Srbije poput “Projekat koji je veoma šturo određen u budžetu nikako ne može biti ozbiljno realizovan”. Istina, dokazi I dokumentacija su kod nas.

Podsećamo da se Projekat INFOKA sastoji iz sledećih komponenti Rad Akademije za mlade lidere Podizanje kapaciteta za 175 osoba (romski koordinatori, pedagoški asistenti I zdravstveni medijatori) Izrada Tenderske dokumentacije za snabdevanje pijaćom I reciklažu otpadnih voda u 15 nerazvijenih opština u Srbiji Izrada softvera i rad na formiranju baze podataka o Procesu integracije Roma u Srbiji Podrška formiranju četiri privredna subjekta od kojih je barem jedna zadruga Otpočinjanje rada Biznis inkubatora za intelektualne usluge u Beogradu. "

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.