Sloga: Ministarstvo da ispuni obećanje o zapošljavanju zdravstvenih radnika

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Jun.2020, 11:52

Sloga: Ministarstvo da ispuni obećanje o zapošljavanju zdravstvenih radnika

Sindikat zdravstva i socijalne zaštite "Sloga" saopštio je danas da su "iznenađeni" objavom na sajtu Ministarstva zdravlja, u kome je navedeno da su predstavnici reprezentativnih sindikata nakon sastanaka sa resornim ministrom ocenili da bi "kao sindikati trebali da kritikuju, ali nemaju šta".

Ovaj sindikat je u saopštenju pozivao Ministartvo zdravlja i resornog ministra Zlatibora Lončara da "ispoštuju obećano" i uposle sve zdravstvene radnike koji to očekuju, jer, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << navode "sada kako vidimo postoji opravdana bojazan od ponovnog povećanja obolelih od virusa korone".

"U potpunosti smo zatečeni saopštenjem, koje ocenjujemo kao političko i predizborno, jer u ovom trenutku na stotine zdravstvenih radnika u Nišu, Boru, Kikindi, Valjevu, Vladičinom Hanu, Topoli i drugim mestima očekuje da budu zaposleni u stalni radni odnos prema naredbi Ministarstva zdravlja od 26. marta, kojom se nalaže prijem u radni odnos na neodređeno vreme zdravstvenih radnika po hitnom postupku", navodi se u saopštenju.

Sindikat je postavio pitanje da li je naredba ministarstva bila iskrena ili da je predstavljalo "još jedno u nizu marketinških trikova za pridobijanje glasova na predstojećim izborima".

"Podsećamo da je Sindikat 'Sloga' nedeljama unazad svoje aktivnosti podredio u samo jednom poslu, a to je da svi zdravstveni radnici koji su bili spremni da žrtvuju svoje živote u vreme najveće borbe protiv korone budu primljeni u radni odnos na neodređeno vreme", navodi se u saopštenju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.