Slobodanka Tošić više se ne nalazi u kućnom pritvoru

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Nov.2015, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slobodanka Tošić više se ne nalazi u kućnom pritvoru

SARAJEVO - Slobodanka Tošić, bivša Miss fotogeničnosti Bosne i Hercegovine i učesnica “Survivera” protiv koje se pred Sudom BiH vodi postupak zbog pripadnosti organiziranoj kriminalnoj grupi i učestvovanje u pokušaju ubistva Đorđa Ždrale, više se ne nalazi u kućnom pritvoru.

Odlukom Suda BiH ograničenje kretanja Slobodanki ne odnosi se više samo na njen vlastiti dom, tako da se lijepa Boba može prošetati i do Sarajeva.

U skladu sa rješenjem koje je >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << ova pravosudna instuticija donijela prošle sedmice Tošićevoj se sada dozvoljava kretanje na području Han Pijeska, Sokoca, Istočnog Novog Sarajeva, putnim komunikacijama koje povezuju naznačena mjesta te područje grada Sarajeva.

Istim tim rješenjem, Tošićevoj se određuje i mjera obaveznog javljanja nadležnoj policijskoj stanici. Naredna kontrola mjera koje su određene Slobodanki zakazana je za 22. decembar tekuće godine.

Slobodanka Tošić bila je jedna od optuženih u predmetu “Lutka”, ali je postupak u odnosu na nju razdvojen. Optužnica je tereti da je u aprilu 2006. godine Đorđa Ždralu namamila u klopku Darka Eleza u naselju Vranješ.

Tada je na Ždralu, dok se nalazio u automobilu, ispaljeno više hitaca iz vatrenog oružja, ali je uspio pobjeći.

Prema svjedočenjima u postupku koji se vodi protvi Tošićeve, Đorđe je tu večer Slobodanku svojim vozilom dovukao do kuće u kojoj je ona živjela sa cimerkom.

Ona izlazi iz njegovog automobila, stavlja ruku na usta i okreće glavu, potom Davor Elez i Brane Minić pucaju na Ždralino vozilo. Slobodanka je potom pobjegla prema kući, a Ždrale je izašao iz vozila i pravio se da je mrtav. Zatim je otišao u kafić Sport gdje je rekao da je on pucao na njega, prenosi krajina.ba.

U optužnici se spominje da je Elez Tošićevoj dao i dio plijena od pljačke 2,2 miliona eura iz Privredne banke.

Kako je tokom svog svjedočenja u ovom postupku kazao Anđelko Veljančić, govorilo se o tome da svi daju po pet hiljada eura od svog plijena i da se Slobodanki da 25 hiljada eura, jer je morala s porodicom napustiti Istočno Sarajevo, trebala je platiti studij i stan, i kao Elez joj je dugovao jer mu je pomogla.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Misica bez lisica: Slobodanki Tošić ukinut kućni pritvor

Izvor: Večernje novosti, 02.Nov.2015

BANjALUKA - Slobodanka Tošić, bivša mis fotogeničnosti Bosne i Hercegovine i učesnica "Suvajvera", protiv koje se pred Sudom BiH vodi postupak zbog pripadnosti organizovanoj kriminalnoj grupi i učestvovanja u pokušaju ubistva Đorđa Ždrale, više se ne nalazi u kućnom pritvoru. Odlukom Suda...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.