Slobodan Radulović u Specijalnoj zatvorskoj bolnici na svoj zahtev

Izvor: Press, 12.Apr.2014, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slobodan Radulović u Specijalnoj zatvorskoj bolnici na svoj zahtev

Portparol Specijalnog suda Dušica Ristić rekla je Tanjugu da je Radulović tražio da ide pravo u zatvorsku bolnicu, jer se ne oseća dobro i da je sada u toku pregled njegovog zdravstvenog stanja, koji obavlja lekar specijalista. 

Ristić je napomenula da dežurno krivično vanpretresno veće Specijalnog suda, koje treba da sasluša Radulovića na okolnost određivanja pritvora, čeka izveštaj sa lekarskog pregleda.

Radulović bi, prema zakonskoj proceduri, trebalo da bude >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << saslušan pred tim većem u roku od 48 sati, od lišavanja slobode.

Specijalna zatvorska bolnica nalazi se u kompleksu Okružnog zatvora u Beogradu, u Bačvanskoj ulici.

Radulović je ranije danas, posle više godina u bekstvu stigao u Beograd. On je na aerodrom Nikola Tesla stigao oko 12.15 sati.

Bio je u bekstvu od pokretanja postupka protiv grupe poznate kao "stečajna mafija" u aprilu 2006. godine i za njim je bila raspisana međunarodna poternica i određen mu je pritvor.

Nakon višegodišnjeg suđenja Specijalni sud izrekao je presudu "Stečajnoj mafiji" kojom je Radulović osuđen na pet godina zatvora zbog malverzacija sa C marketom. Presuda, međutim, još nije pravosnažna i čeka se odluka Apelacionog suda po žalbama.

Radulović može da traži ponavljanje suđenja jer je osuđen u odsustvu.

Za Radulovićem je 2008. godine Drugi opštinski sud pokrenuo postupak zbog malverzacija sa Niveinim proizvodima, odredio mu pritvor i raspisao poternicu.
U medijima se pominje da će svedočiti u postupku protiv Miroslava Miškovića.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.