Izvor: B92, 23.Jan.2008, 04:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šljivančanin ne želi da svedoči

Beograd -- Bivši oficir JNA Veselin Šljivančanin obavestio sud da ne želi da svedoči na suđenju za zločin na poljoprivrednom dobru Ovčara.

Kao razlog on navodi to što još nije završen postupak koji se protiv njega vodi pred Haškim tribunalom. U dopisu koji je njegov advokat Novak Lukić uputio sudu navodi se da bi Šljivančaninovim svedočenjem mogli biti narušeni uslovi pod kojima je on pusten na slobodu, a koji se odnose na njegovo javno nastupanje.

Dopis >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je učesnicima u postupku pročitao predsedavajući sudskog veća Vesko Krstajić.

Šljivančanin je krajem septembra prošle godine osuđen za zločine u Vukovaru pred Haškim tribunalom na pet godina zatvora i njegova odbarna smatra da bi bi svedočenjem u Beogradu mogao mogao biti ugrožen njegov položaj.

U postpuku pred Haškim tribunalom protiv "vukovarske trojke", osuđen je i bivši oficir JNA Mile Mrkšić i to na 20 godina, dok je Miroslav Radić oslobođen optužbi.

Advokati odbrane predložili su veću sudije Veska Krstajića da bi zbog bržeg okončanja suđenja, sud mogao da zatraži tumačnje Haškog tribunala u vezi sa eventualnim svedočenjem Veselina Šljivančanina.

Za zločin na Ovčari optuženo je 17 pripadnika teritorijalne odbrane Vukovara. Suđenje je ponovo počelo u martu prošle godine pošto je Vrhovni sud oborio prvostepenu presudu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.