Slike Maje Ljubojević Krajnak u galeriji Biblioteke grada

Izvor: Glas javnosti, 24.Sep.2012, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slike Maje Ljubojević Krajnak u galeriji Biblioteke grada

BEOGRAD - Izložba slika pod nazivom "Bez identiteta" akademske slikarke Maje Ljubojević Krajnak biće otvorena u utorak uveče u galeriji "Atrijum" Biblioteke grada Beograda.

Kako je najavila Biblioteka, biće izloženo 25 slika različitog formata nastalih poslednje tri godine, koje čine opus "Bez identiteta" na kojima autorka predstavlja zabrinjavajući život savremenog čoveka, okruženog modernom tehnologijom, elektronikom, internetom i globalizacijom, otuđenog od prirode, društva, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << emocija, žive reči i knjige.

Prema rečima kustosa izložbe Ivanke Lazović, autorka slika statične teme bez lica, pred ekranom, okupirane internetom, a jedina lica vide se na portretima beskućnika. Velika slika mladih, veselih fudbalera, punih života, koji igraju na pesku, u kontrastu je sa prethodno prikazanim temama i kao da podseća da se ne zaboravi pokret i živa komunikacija.

Izložbu će otvoriti profesor Fakulteta likovnih umetnosti Čedomir Vasić u čijoj je klasi Ljubojevićeva diplomirala slikarstvo a potom 1995. godine završila i postdiplomske studije, slikarski odsek.

Autorka izložbe je član Udruženja likovnih umetnika Srbije od 1994. godine. Izlagala je na više grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu, a imala je šest samostalnih izložbi u Srbiji.

Izložba će biti otvorena do 16. oktobra.

tanjug

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.