Slika dostigla cenu od 11.500 evra

Izvor: Blic, 11.Nov.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slika dostigla cenu od 11.500 evra

U "Madlenijanumu” je sinoć vladala uzbudljiva atmosfera dok su se posetioci aukcije slika i antikviteta nadmetali za vredne umetničke predmete. Ovo je već petnaesta ovakva aukcija koju organizuje aukcijska kuća "Madl art” za umetnička dela iz svoje kolekcije.

Stare porcelanske činije, srebrni poslužavnici, staklene figure, dragoceni nakit, ikone i slike najznačajnijih srpskih slikara poslednjih 100 godina su neki od predmeta koje su na sinjoćnjoj aukciji licitirali >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << posetioci "Madlenijanuma”.

Od ukupno 197 dela koji su licitirani, najskuplje je prodata slika Zore Petrović "Autoportret” za 11.500 evra, dok najskuplja slika koja je predstavljena na ovoj aukciji, "Cveće” autora Ivana Tabakovića, procenjena na 22.000 evra, nije prodata.

Za neke predmete učesnici aukcije su se duže nadmetali, pa je tako slika Živka Stojanovića "Ribari” procenjena na 6.000 evra, prodata za 7.200 evra. Sva umetnička dela koja su predstavljena na aukciji bila su izložena u "Madlenijanumu” od početka novembra, tako da su posetioci mogli detaljno pogledaju i odluče koje bi želeli da imaju u svojoj kolekciji.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.