Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Apr.2012, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slika "Dečak u crvenom prsluku" oštećena u krađi

CIRIH -

Direktor Fondacije Emila Birlea izjavio je danas da je slika Pola Sezana "Dečak u crvenom prsluku", koja je ukradena iz švajcarskog muzeja pre četiri godine i koja je nedavno pronađena u Srbiji i vraćena fondaciji, oštećena, ali da se može restaurisati.

Lukas Glor rekao je novinarima u Cirihu da je slika francuskog impresioniste na nekoliko mesta pocepana pošto je ukradena iz galerije u Cirihu.

On je objasnio da će biti potrebno izvesno vreme kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bi se slika sredila, ali da je uveren da će delo biti vraćeno u pređašnje stanje, prenosi AP.

Četiri čoveka uhapšena su u Srbiji početkom meseca, a slika koja je ukradena 2008. godine je pronađena i vraćena fondaciji.

Slike Kloda Monea, Vinsenta van Goga i Edgara Dega takođe su ukradene u akciji ali su kasnije sve pronađene i vraćene.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.