Izvor: Blic, 14.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slepi upadali u rovove

Slepi upadali u rovove

ŠABAC - Zbog radova na javnim površinama u šabačkim ulicama Kralja Milana i Mike Mitrovića dve slabovide osobe su u proteklih sedam dana upale u rovove iskopane za postavljanje gasovodne mreže. Mesto radova je uredno obeleženo, ali to nije dovoljno za osobe sa telesnim hendikepom.

Organizacija slepih i slabovidih iz Šapca apeluje na investitore i izvođače radova na javnim površinama da ubuduće putem medija najave gde će se izvoditi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << radovi sa promenama na trotoarima i kolovozima da se ne bi desilo, kao u proteklih sedam dana, da dve slabovide osobe upadnu u rovove iskopane za postavljanje gasovodne mreže.

- Dva člana iz naše organizacije su se javila ne želeći da im se imena pominju. Udruženje apeluje na investitore da zaštite mesta na kojima rade da se više ne bi ovako nešto događalo. Ukoliko je moguće, bilo bi dobro da se dan ranije putem medija objavi gde će se vršiti radovi na javnim površinama - kaže za 'Blic' Luka Mladenović, predsednik Opštinske organizacije slepih i slabovidih.

Mesta radova su uredno obeležena upozoravajućom trakom, ali to nije adekvatno kad su u pitanju slabovide i slepe osobe.

- Neko će kazati da su samo slepi u pitanju, ali tuda i deca trče, prolaze i invalidi sa kolicma ili na štakama. Ukoliko ne znaju ili ne vide te prepreke na putu, može da se desi da se povrede. Ova naša dva člana su, na sreću, prošla samo sa lakim povredama - objašnjava Mladenović.

U Javnom komunalnom preduzeću 'Toplana' kažu da će ubuduće obaveštavati građane o režimu rada na javnim površinama, ali ističu da postoje i neodgovorni građani ili nestašna deca, koji upozoravajuće trake kidaju i skidaju postavljenu zaštitu.

Sanja Bečejić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.