Sledi SUNČANI VIKEND, a onda HLADAN TUŠ! Prvi SNEG stiže nam vrlo brzo!

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Sep.2019, 08:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sledi SUNČANI VIKEND, a onda HLADAN TUŠ! Prvi SNEG stiže nam vrlo brzo!

Nakon nekoliko hladnih i kišovitih dana, ponovo nas očekuje obrt i porast temperature, pa će vikend pred nama biti više nego prijatan.

Međutim, nakon toga se očekuje još jedna veća promena sredinom sledeće nedelje kada možemo očekivati još jedno znatno zahlađenje sa jakim pljuskovima i grmljavinom.

- Sutra ujutru hladno i oblačno, uz maglu u kotlinama, tokom dana toplo. U Vojvodini se očekuje prolazno naoblačenje uz slab vetar, dok će na istoku pre podne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << duvati jak severozapodni vetar - rekli su iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije.

Najniža temperatura biće od 8 do 13, najviša od 18 do 26 stepeni.

Beograđane će obradovati to što će za vikend nastaviti poboljšanje vremenskih prilika. Predstoji nam suvo i toplije vreme sa dužim sunčanim periodima, tako da ćete kišobrane moći da zaboravite na nekoliko dana. Maksimalna temperatura tokom vikenda će iznositi 27 stepena, a minimalna neće padati ispod 15 stepeni.

Sredinom sedmice značajno zahlađenje

Do sredine naredne sedmice uglavnom sunčano i toplo, sem u ponedeljak kada će dominirati promenljivo, oblačno vreme sa kišom i pljuskovima na severu i zapadu. U sredu i četvrtak očekuje značajan pad temperature sa naoblačenjem, jakim vetrom i pljuskovima sa grmljavinom. U petak će biti suvo i hladno.

- Pred nama je barem 5-6 veoma lepih, rano jesenjih dana. Dnevni maksimumi i do plus 27 stepeni. Početkom narednog meseca sledi izmena sinoptike koja bi oko 2. oktobra mogla doneti jače pogoršanje i zahlađenje uz obilniju kišu i prvi pravi planinski sneg ove sezone - istakao je Marko Čubrilo, profesor geografije iz Novog Sada i veliki zaljubljenik u meterologiju, čije su se vremenske prognoze pokazale poslednjih meseci kao najtačnije i najpreciznije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.