Sledećih 20 godina biće KLJUČNI za otkrivanje VANZEMALJSKOG ŽIVOTA

Izvor: Blic, 18.Feb.2017, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sledećih 20 godina biće KLJUČNI za otkrivanje VANZEMALJSKOG ŽIVOTA

Naučnici bi mogi da otkriju tragove vanzemaljskog života u periodu od sledećih 20 godina i time odgovore na jedno od najbitnijih pitanja čovečanstva, rekao je viši zvaničnik NASA, doktor Kevin Hend.

Kao jedan od vodećih zvaničnika uključenih u misiju istraživanja Jupiterovog meseca, Evrope, Hend kaže da bismo mogli da vidimo prve znake života ispod kore leda kojom je mesec okovan, prenosi "Njujork tajms".

Početak izviđačke misije se očekuje 2024. ili >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 2025. godine. Nakon što prva letelica osmotri planetu i ukoliko budu primećeni znakovi života, bila bi poslata i druga letelica, koja bi došla u kontakt sa površinom meseca i dublje istražila prirodu Evrope.

Tehnološki, to je sve apsolutno moguće, ali zahteva javnu podršku, rekao je dr Hend.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

NASA bi mogla da otkrije vanzemaljski život u narednih 20 godina

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Feb.2017

VAŠINGTON - Naučnici bi mogi da otkriju tragove vanzemaljskog života u periodu od sljedećih 20 godina i time odgovore na jedno od najbitnijih pitajna čovječanstva, rekao je viši zvaničnik NASA, doktor Kevin Hend...Kao jedan od vodećih zvaničnika uključenih u misiju istraživanja Jupiterovog...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.