Sledeći Ronaldov automobil? (FOTO)

Izvor: Mondo, 12.Mar.2018, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sledeći Ronaldov automobil? (FOTO)

Zahvaljujući intenzivnom korišćenju karbona, nova verzija "bugati širona" je lakša za 18 kilograma od osnovnog modela

Jedan od najskupljih automobila koji su imali svoju premijeru na Salonu automobila u Ženevi je "bugati širon sport".

Nov model je za 18 kilograma lakša verzija hipersportskog modela "širon".

Iako mu je pogon identičan originalu (W16 motor sa 1.500 KS i 1.600 Nm), "širon sport" je na ovalnoj stazi "Nardo" u Italiji postigao >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << za čak pet sekundi od "običnom" modelu!

Ovaj rezultat je postignut zahvaljujući novim paketu dinamičke stabilnost, koji omogućava postizanje većih brzina u krivinama, kao i intenzivnom korišćenju karbonskih vlakana (prvi na svetu sa karbonskim brisačima), što je doprinelo manjoj masi automobila.

"Širon sport" je dobio i nov dizajn aluminijumskih felni i zadnjeg spojlera.

Pogledajte fotografije novog "širona":

Cena novog modela iznosi 2,65 miliona evra, a prvi kupci ga mogu očekivati do kraja godine.

Da li će ovaj sufiks "sport" biti mamac i za brojne sportiste, ostaje da se vidi. Ali prognoziramo da će Kristijano Ronaldo biti jedan od njegov prvih vlasnika. Jer nakon "vejrona" i "širona" treba popuniti kolekciju još jednim "bugatijem".

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.