Sledeće sedmice stiže nam ledeni talas

Izvor: B92, 19.Feb.2018, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sledeće sedmice stiže nam ledeni talas

Beograd -- RHMZ izdao upozorenje za istočne krajeve Srbije jer se u tom delu naše zemlje očekuju obilne snežne padavine u noći između ponedeljka i utorka i utorka i srede.

Očekuje se da će se formirati snežni pokrivač od 10 do 20 cm, a lokalno i više. Istovremeno, u planinskim predelima postojeći snežni prekrivač će se povećati, uz jak vetar i snežne nanose.

Što se tiče predviđanja meteorologa za ovu sedmicu, očekuje nas hladnije vreme nego što je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do sada bilo, odnosno zima nam se vraća. Kako stoji na sajtu RHMZ-a, do kraja ove sedmice smenjivaće se kiša i sneg. Temperature će se kretati od minus jedan do nule u severnim krajevima zemlje, a nešto toplije biće na jugu.

Najviše dnevne temperature neće daleko stići - na severu se očekuje da se živa u termometru "popne" na dva do tri stepena, a na jugu na pet do sedam stepeni.

Međutim, prema dugoročnoj prognozi, već sledeće sedmice nas očekuje ledeni talas, kada će se jutarnje temperature spuštati i do minus deset stepeni, kaže Đorđe Đurić iz "Weather2Umbrella" za "Blic".

"Prema prognozama postoje velike naznake da će nam kraj februara doneti ledeni talas, odnosno led i sneg u celoj zemlji, što će biti najhladniji deo zime kada će jutarnje temperature ići ispod minus deset", kazao je on.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sledeće nedelje ledeni talas u Srbiji

Izvor: N1 televizija, 19.Feb.2018

RHMZ izdao upozorenje za istočne krajeve Srbije jer se u tom delu naše zemlje očekuju obilne snežne padavine u noći između ponedeljka i utorka i utorka i srede...Očekuje se da će se formirati snežni pokrivač od 10 do 20 cm, a лlokalno i više. Istovremeno, u plannskim predelima postojeći...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.