Izvor: B92, 25.Mar.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sledeće nedelje u Hagu

Hag -- Iduće nedelje pred Haškim tribunalom biće nastavljena četiri suđenja.

Pred sudiju će biti izveden i Momčilo Krajišnik koji je uložio žalbu na prvostepnu presudu. Na suđenju bivšem vođi OVK u okolini Dečana Ramušu Haradinaju, tužioci će pred veće sudije Alfonsa Orija narednih dana izvesti nove svedoke.

Tužioci će dokazni postupak nastaviti i u procesu protiv penzionisanog generala Vojske Republike Srpske Dragomira Miloševića.

Milošević, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji je za vreme rata u BiH bio komandant Sarajevsko-romanijskog korpusa VRS, optužen je za sistematsku kampanju artiljerijskih i snajperskih napada na civile u Sarajevu 1994-95. protiv sedmorice oficira VRS kojima se na teret stavlja genocid i zločini u Srebrenici i Žepi. Za genocid u Srebrenici optuženi su Vujadin Popović, Ljubiša Beara, Vinko Pandurević, Drago Nikolić, Ljubomir Borovčanin, a za zločine u Srebrenici i Žepi Milan Gvero i Radivoj Miletić.

Za sutra je zakazan i nastavak suđenja šestorici lidera bosanskih Hrvata, optuženih za zločine nad Muslimanima u srednjoj Bosni i zapadnoj Hercegovini 1993-94. Na optuženičkoj klupi su Jadranko

Prlić, Bruno Stojić, Slobodan Praljak, Milivoj Petković, Valentin Chorić i Berislav Pušić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.