Sledeće nedelje o trećem testu

Izvor: B92, 06.Sep.2013, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sledeće nedelje o trećem testu

Beograd -- Novi ministar prosvete Tomislav Jovanović izjavio je da će sledeće nedelje biti usaglašen stav o načinu na koji će se naredne godine polagati mala matura.

Jovanović je rekao da se u Ministarstvo "slilo" nekoliko predloga rešavanja tog problema i da će o njemu sledeće sedmice izneti jedinstven stav kako ga najbolje rešiti, a da bude u skladu sa evropskim standardima.

"Predlog Nacionalnog prosvetnog saveta o uvođenju trećeg testa još nije došao u Ministarstvo", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Jovanović.

Najava da će posle neuspele male mature osmaci sledeće godine, umesto dva, polagati i treći, kombinovani test, uzbunila je decu i roditelje, ali i prosvetare

Nacionalni prosvetni savet usvojio je u sredu predlog novog programa završnog ispita za đake osmog razreda, kojim se osim matematike i srpskog (maternjeg) jezika na maloj maturi uvodi treći, kombinovani test iz pet predmeta, biologije, fizike, hemije, geografije i istorije.

Ministar prosvete Tomislav Jovanović potpisao je danas u Beogradu sa hrvatskim kolegom Željkom Jovanovićem sporazuma o sedištu Sekretarijata Inicijative za reformu obrazovanja u jugoistočnoj Evropi.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

MALA MATURA: O trećem testu sledeće nedelje

Izvor: Kurir, 06.Sep.2013

Studenti traže da im i ove godine bude omogućeno da narednu godinu studija upišu sa 48 bodova, kao i da se prag za dobijanje stipendije ne povećava sa 8,5 na 9, kako je bilo planirano..BEOGRAD - Novi ministar prosvete Tomislav Jovanović izjavio je da će sledeće nedelje biti usaglašen stav o načinu...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.